کاربرد شیر انبساط در سیستم تبرید

شیر انبساط نقطه مقابل کمپرسور در یک سیستم تبرید قرار دارد، در حالی که کمپرسور فشار مبرد را بالا برده و آنرا در سیستم به گردش در می آورد، “شیر انبساط” یا “expansion value” فشار بالای سمت کندانسور را کاهش می دهد و مبرد را برای ورود به اواپراتور آماده می نماید.

شیر انبساط نقطه مقابل کمپرسور در یک سیستم تبرید قرار دارد، در حالی که کمپرسور فشار مبرد را بالا برده و آنرا در سیستم به گردش در می آورد، “شیر انبساط” یا “expansion value” فشار بالای سمت کندانسور را کاهش می دهد و مبرد را برای ورود به اواپراتور آماده می نماید.

نحوه عملکرد یک شیر انبساط ترموستاتیکی

وظایف اصلی شیر انبساط

  • کنترل مقدار مبرد وارد شونده به اواپراتور

در یک سیستم تبرید تمام سطوح اواپراتور باید با مایع مبرد پوشانیده شود بدون آنکه مایع مبرد وارد کمپرسور شود. چنانچه ظرفیت اواپراتور افزایش یابد، شیر انبساط باید جریان مبرد بیشتری به اواپراتور وارد کند و بر عکس.

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ.

  • تامین اختلاف فشاربین کندانسور (فشار بالا) و اواپراتور (فشار پایین)

اختلاف فشاری که توسط کمپرسور ایجاد شده در سمت دیگر سیستم تبرید توسط شیر انبساط جبران می شود. در واقع اختلاف فشار بین سمت فشار بالا و فشار پایین را تامین می نماید. شیرهای انبساط دارای انواع مختلفی بوده و صنایع برودتی انجماد از شیرهای انبساط نوع ترموستاتیکی در محصولات خود مانند یخچال های پرده هوا استفاده می کند.

شیر انبساط ترموستاتیکی یک واحد کاملا اتوماتیک است که دارای یک حباب حساس(دنباله) بوده که در لوله مکش کمپرسور در خروجی اواپراتور نصب شده و نسبت به حرارت حساس می باشد. این حباب با توجه  درجه حرارت گاز لوله مکش کمپرسور، روی دیافراگمی که در قسمت فوقانی شیر وجود دارد اثر گذاشته و با افزایش حرارت جداره لوله که به علت وجود بار حرارتی بیشتر در اواپراتور می باشد شیر را باز نموده و ماده مبرد بیشتری را وارد اواپراتور می کند و بر عکس با کاهش بار حرارتی در اواپراتور و اثر آن روی جداره لوله  مکش، دیافراگم شیر، مسیر ماده را بسته نگه می دارد.

شیر انبساط

شیر انبساط در خط مایع و بین کندانسور و ورودی اواپراتور نصب می گردد.

در یخچالهای خانگی، یخچال های فروشگاهی و تجاری و یخچال های صنعتی ظرفیت پایین به جای شیر انبساط از لوله موئین که بین انتهای فیلتر درایر و ابتدای اواپراتور قرار می گیرد استفاده می شود. قطر داخلی و طول لوله موئین بر اساس قدرت کمپرسور انتخاب می شود.

انواع شیر های انبساط

انواع شیر های انبساط

شیر دو راهه کنترل آبی کندانسور – (pressure – controlled water valve)

سیستم های سردخانه صنعتی و تیریدی که دارای کندانسور آبی می باشند در روزهای سرد پاییز و زمستان با کاهش دمای محیط فشار تقطیر کمپرسور افت کرده و در این شرایط موجب اختلال در کارکرد شیر انبساط می گردد. تهیه و نصب شیر دو راهه کنترل گزینه مناسبی برای کنترل فشار تقطیر در اینگونه سیستم ها می باشد.

شیر دو راهه کنترل کندانسور

یک نمونه شیر دو راهه کنترل دبی کندانسور

شیر دو راهه مطابق تصویر تحت تاثیر فشار کندانسور بطور خودکار دبی آب کندانسور را کنترل می کند و دقت عملکرد آن برای واحدهای سردخانه کوچک قابل قبول می باشد.

دمای یخچال تاپینگ بستنی تا چند درجه کاهش می یابد؟

دمای یخچال تاپینگ بستنی تا منفی 24 درجه کاهش می یابد.

جنس بدنه تاپینگ بستنی از استیل می باشد که در برابر ضربه و پوسیدگی مقاوم می باشد. همچنین جنس شیشه تاپینگ بستنی از شیشه نشکن و ضد بخار است.

مصرف انرژی یخچال های تاپینگ به سبب عایق بندی مناسب که انرژی را داخل فضای یخچال نگه می دارد و از هدر رفتن آن جلوگیری می کند، بسیارکم می باشد. همچنین استفاده از تجهیزات مناسب و درجه یک و لامپ های ال ای دی مصرف انرژی به حداقل می رسد.

جستجوی مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *